امروزه پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، واگن سازی، صنایع حمل و نقل و برق کاربرد دارد و به دلیل افزایش تقاضا، در همین راستا کارخانه ها، تولیدات خود را افزایش داده اند.
برای تولید پروفیل آلومینیوم، ماده ی اولیه ی بیلت آلومینیوم برای تولید پروفیل آلومینیوم به کار می رود، بدین صورت که این ماده تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار می گیرد، آن را از بین قالب هایی حرکت میدهند تا به شکل مورد نظر درآید و پروفیل آلومینیوم تولید می شود.
انواع پروفیل آلومینیوم
پروفیل های آلومینیومی با توجه به نوع کاربرد آن ها، به سه نوع ساخت و ساز، معماری و پروفیل آلومینیوم صنعتی تقسیم می شوند.
پروفیل ساخت و ساز
این پروفیل ها به علت خاصیت خمش زیادی که دارند در قاب های پانل خورشیدی، کاربرد دارند.
پروفیل های معماری
از پروفیل های معماری برای ساخت قاب بندی پنجره، درب ها و دیوار های پرده ای استفاده می شود.
پروفیل صنعتی
پروفیل های آلومینیوم صنعتی در مواردی که سختی یا سطح کیفیت بالا اهمیت کمتری دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. اما مواردی مانند قابلیت هدایت یا رسانایی، در پروفیل های صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، همچون سینک های حرارتی ، تهویه مطبوع، کابینت و مبلمان.
انواع درب و پنجرههای آلومینیومی
پنجره آلومینیومی ساده
پنجرههای آلومینیومی ساده با استفاده از پروفیل های ST و کرونت (Coronet) ساخته می شوند. پنجره ی ST از کرونت مزایای بیشتری دارد. پنجره های کرونت داریا قفل بست مناسبی نیستند و به دلیل یراق آلات ضعیف، عایق بندی مناسبی ندارند و امکان ورود گردو غبار به داخل خانه زیاد است. پنجرههای ST دارای یراقآلات با کیفیتتر، پروفیل آلومینیومی قویتری هستند و دوام بیشتری دارند.
پنجره چوب آلومینیومی
لایه ی داخلی پنجره ی چوب آلومینیوم، از جنس چوب و لایه ی بیرونی آن از جنس آلومینیوم است. استحکام آلومینیوم در کنار عایق بودن چوب باعث ایجاد پنجرههای کاربردی میشود.
پنجره آلومینیومی ترمال بریک
یکی از نقاط ضعف پنجرههای آلومینیومی، عایق نبودن آنها نسبت به حرارت است. برای از بین بردن این نقطه ی ضعف، نوع جدیدی از پروفیل آلومینیومی را با نام ترمال بریک به بازار عرضه شد که در ساخت درب و پنجرهها کاربرد بسیاری دارند.
پروفیل ترمال بریک تحمل حرارت تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد و برودت هوا را تا ۵۰ درجه سانتیگراد دارد. درب و پنجره ترمال بریک میتوانند خود را با شرایط جوی متفاوت وفق دهند و عایق خوبی ایجاد کنند. همچنین دارای رنگهای بسیار زیبا و جذابی هستند.
بیشتر بخوانیم: مقایسه ی درب و پنجره ی آلومینیومی با upvc
مزایا و کاربرد پروفیلهای آلومینیوم
مهمترین مزیت آلومینیوم استحکام زیاد و سبک بودن آن است و به نگهداری خاصی احتیاج ندارد. درهایی که قابهای آلومینیومی دارند می توانند منزل شما را ضدآب کنند. دقیقاً همانند پنجرهها نگهداری آنها راحت است. قابهای آلومینیومی مربوط به در و پنجرهها ازنظر معماران بسیار محبوب هستند زیرا به برجسته شدن خطوط طراحی مدرن کمک میکنند.
نکتهی مهم اینکه آلومینیوم در برابر خوردگی مقاوم است که باعث میشود تحت شرایط محیطی سخت همچنان ضدآب باشند و درگذر زمان شکافی روی آنها ایجاد نشود.
پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلفی از جمله صنایع ساختمانی کاربرد دارد. از دیگر کاربردهای آلومینیوم در داروسازی و پزشکی، بسته بندی، صنایع برقی، ماشین آلات، تولید باتری، ظروف نسوز و ساخت جواهرات است.