پنجره های تک حالته یکی از رایج ترین انواع پنجره های دوجداره upvc هستند. اما ممکن است مشتری پنجره ی تک حالته تهیه کرده و بنابر هر دلیلی همچون عایق بندی بهتر، تمایل داشته باشد پنجره ی دو حالته داشته باشد. در اینصورت سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که چطور می توان پنجره ی تک حالته را به دوحالته تبدیل کرد؟
پنجره ی دوجداره ی دو حالته از عایق ترین انواع پنجره های upvc است. یکی از مهم ترین دلایل عایق بندی بهتر پنجره upvc نسبت به پنجره های قدیمی، چفت شدن کامل بازشو به دور درب و پنجره است.
یراق آلاتی که در پنجره های upvc باعث کیپ شدن کامل پنجره می شوند، اسپانیولت و زاماک هستند. تعداد زاماک و طول اسپانیولت، چفت شدن را افزایش می دهد و در نتیجه میزان عایق بندی افزایش خواهد یافت.
تعداد زاماک در پنجره ی دوحالته بیشتر از پنجره تک حالته است. از طرفی اسپانیولت در پنجره ی دوحالته در سه طرف لنگه ی بازشو قرار دارد در حالیکه در پنجره تک حالته در جلوی لنگه بازشو قرار گرفته است.
قبل از دوحالته کردن پنجره تک حالته به عرض و ارتفاع لنگه ی بازشو دقت کنید. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، تفاوت پنجره تک حالته با دو حالته، در یراق آلات آن ها است. در اینصورت برای تبدیل پنجره ی تک حالته به دوحالته کافیست تعدادی از یراق آلات آن تعویض شود.
قبل از هر چیز لازم است به این نکته اشاره کنیم که بهتر است این کار را به دست افراد متخصص بسپارید تا به قطعات پنجره آسیبی وارد نشود و پنجره به درستی نصب شود.
در ادامه فرآیند دوحالته کردن پنجره ی تک حالته شرح داده می شود.
در فرآیند تبدیل پنجره ی تک حالته به دو حالته ممکن است جای سوراخ های لولاهای قبلی روی فریم باقی بماند، در اینصورت برای پر کردن جای آن ها می توانید از چسب ماستیک استفاده کنید.
هزینه ی دوحالته کردن پنجره ی تک حالته به کیفیت و جنس یراق آلات تعویضی بستگی دارد. این بدان معناست که هزینه ی نهایی به قیمت، نوع اسپانیولت، زاماک و لولای مصرفی وابسته است.