پی وی سی یا PVC مخفف Poly Vinyl Chloride پلی وینیل کلراید، یک ترموپلاستیک پلیمر است که در صنعت و ساختمان سازی کاربرد زیادی پیدا کرده است. این ماده در صنعت پتروشیمی تولید میشود و مصرف آن در جهان روز به روز افزایش مییابد. پی وی سی یک ماده مقاوم، سخت ولی انعطاف پذیر است که برای ساخت انواع درب و پنجره به کار میرود. پی وی سی نیز مانند هر ماده دیگری جنس خوب و بد دارد. جنس خوب و با کیفیت پی وی سی از مواد مرغوب تولید میشود در حالی که برای ساخت پی وی سی درجه دو از موادی بی کیفیت و ضایعاتی استفاده میشود. در صورتی که برای درب و پنجره از پی وی سی درجه دو و بی کیفیت استفاده شود به مرور زمان و براثر شرایط فیزیکی و نور خورشید تغییر رنگ می دهد و زرد میشود. در این مقاله به بررسی موضوع زرد شدن پروفیل پی وی سی و روش هایی برای سفید کردن آن میپردازیم.
مطابق با استاندارد جهانی کلیه تولیدات پتروشیمی و پلاستیکی مانند UPVC باید مطابق با شرایط آب و هوایی همان کشور تولید شوند، متاسفأنه در ابتدای ورود سیستم های دو جداره به ایران و مخصوصأ پروفیل های Upvc به دلیل عدم نظارت و کنترل تطبیق این پروفیل ها با شرایط جوی ایران بسیاری از برندهای چینی، کره ای، آلمانی و ترک به ایران وارد بازار شدند که متناسب با آب هوای ایران و مخصوصا میزان اشعه فرابنفش موجود در کشور نبود و از این رو تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی بسیار مشاهده می شد.
در اصل این پروفیل ها مخصوص استفاده کشور تولید کننده طراحی شده اند. این تولیدات از ابتدای ورود پس از مدت ۶ ماه تا ۱سال پس از اجرا و نصب به صورت در و پنجره دوجداره با مشکلات تغییر رنگ و حتی در برخی موارد شکستگی پروفیل مواجه می شوند و تجربه ای بسیار بد برای بسیاری از مردم ایجاد کرده اند. متاسفأنه به دلیل تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی که با شراط ایران سازگار نبوده است، این نوع پروفیل در ایران بدنام شده است، در حالیکه روز به روز پروفیل های یو پی وی سی سهم بیشتری از بازار دنیا را می گرفت در ایران استفاده از این متریال با روند کاهشی مواجه شد.
با این حال خوشبختانه بعد از مدتی برند کاتیا | KATIA پروفیل هایی را تولید کرده که کاملا مطابق با آب و هوای ایران و شرایط جوی ایران می باشد.